sxoleiomeframe.jpg

Εκπαιδευτικές

Eνημέρωση των μαθητών /τριών της Γ ' τάξης

Ενημέρωση της Α τάξης από την 4η ΥΠΕ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αστρονομικό Πάρκο στο Γυμνάσιο Νικηφόρου

Ευχές από τους μαθητές της Α τάξης

pasx 23

Επίσκεψη στο "Σιντριβάν Τζαμί"

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας περιηγήθηκαν στη έκθεση του μουσείου Μπενάκη,με τίτλο «Διά τα κειμήλια της Μικράς Ασίας» που παρουσιάστηκε σε ένα από τα πλέον ιστορικά κτίσματα της Οθωμανικής περιόδου, στην «καρδιά» του αστικού κέντρου της Δράμας, το εμβληματικό «Σαντιρβάν» τζαμί που άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του ως ένας νέος χώρος τέχνης και πολιτισμού.

sintrivan23

 

Συμμετοχή στη σχολική δραση "Μίλα τώρα"

Το σχολείο μας με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία, συμμετέχει στη σχολική δράση " Μιλα τώρα" που πραγματοποιεί το "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και το "YouSmile".

Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» οι μαθητές της Α τάξης έγγραψαν και φώναξαν δυνατά τα δικά τους μηνύματα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Δείτε τη συμμετοχή μας εδώ

 

mila tora2mila tora1

 

 

 

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2023

κατάλογοςΗμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 (07/02/2023)

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των οnline τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Όμως, στη σημερινή εποχή που μιλάμε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την τεχνητή νοημοσύνη, το ίντερνετ των πραγμάτων, δεν αρκεί να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο.

  • Πρέπει να γνωρίζουμε πώς να χρησιμοποιούμε συνετά την τεχνολογία και πώς να συμπεριφερόμαστε στο διαδίκτυο. 
  • Να γνωρίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τις πληροφορίες μας, και να είμαστε προσεκτικοί με τα δικαιώματα των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνούμε και να αλληλεπιδρούμε διαδικτυακά. 
  • Να ξέρουμε να συνεργαζόμαστε με ουσιαστικό τρόπο, τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός διαδικτύου, και να συμβάλλουμε θετικά στις διαδικτυακές δραστηριότητες που διαμορφώνουν ακατάπαυστα το ψηφιακό περιβάλλον. 
  • Να είμαστε δεκτικοί σε άλλους πολιτισμούς και στις απόψεις των άλλων, αξιοποιώντας τις θετικές πτυχές του διαδικτυακού περιβάλλοντος εντός του οποίου επιλέγουμε να κινούμαστε, και αποφεύγοντας τις αρνητικές.
  • Να έχουμε επίσης επίγνωση ότι η διά βίου μάθηση είναι αναγκαία για να μπορούμε να συμβαδίζουμε με τις ραγδαίες αλλαγές που επιφέρει στον κόσμο η ψηφιακή τεχνολογία.

Με άλλα λόγια, σήμερα πρέπει όλοι μας να είμαστε ψηφιακοί πολίτες!

Πηγή: saferinternet.gr, https://saferinternet4kids.gr/

Στα πλαίσια του εορτασμού έγιναν ενημερώσεις στους μαθητές της Α τάξης του σχολείου μας στο εργαστήριο πληροφορικής.

saferint23

Ευχαριστήριο προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών του σχολείου ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ιδιαίτερα τον κ. Μπαϊρακτάρη Ανδρέα πυραγό του Πυροσβεστικού Σώματος για την ενδελεχή και ενδιαφέρουσα ενημέρωση που έκανε σε μαθητές και μαθήτριες της σχολικής μονάδας για την  «Κλιματική αλλαγή - Φυσικές Καταστροφές -Πολιτική προστασία», στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας «Φροντίζω το Περιβάλλον» του μαθήματος Εργαστήριο Δεξιοτήτων.

Αξιέπαινη και θετική πρωτοβουλία και δράση.

epimor katast

Ευχαριστήριο Συλλόγου διδασκόντων 5ου Γυμνασίου

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 5ου Γυμνασίου Δράμας ευχαριστούμε τον κ. Τσελεπίδη Τηλέμαχο για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση, στο σχολείο μας, της προσωπικής του έρευνας με θέμα: "Η Δράμα έχει Ιστορία;".

Σεβαστή παρουσία, γλαφυρό ύφος, κοπιώδης πολύχρονη προσπάθεια!

Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και οργανώθηκε από την ομάδα δράσης των καθηγητών του άξονα "Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις" την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.

 epim tsel

Μαθήματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ)

alisidaO πιστοποιημένος σύλλογος «Δραμινοί Εθελοντές Διάσωσης Καρδιακής Ανακοπής» Δ.Ε.Δ.Κ.Α πραγματοποίησε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου μαθήματα ασκήσεων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) σε όλα τα τμήματα της Α, Β και Γ τάξης του σχολείου μας. Τα μαθήματα και η πρακτική άσκηση έγινε ανά τμήμα στην αίθουσα διδασκαλίας του κάθε τμήματος και στο γυμναστήριο.

Δείτε Εδώ πληροφορίες για το σύλλογο Δ.Ε.Δ.Κ.Α

 dedka22

Επιμόρφωση καθηγητών σχ. έτος 2022-23-Δειγματική διδασκαλία

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2022 έγιναν δύο δειγματικές διδασκαλίες στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Τις διδασκαλίες παρουσίασε η φιλόλογος του σχολείου κ. Φίλτσογλου Αναστασία.

Η πρώτη διδασκαλία αξιοποιούσε την μέθοδο του καταιγισμού ιδεών σε μάθημα φιλολογικών της Β τάξης και η δεύτερη την ψηφιακή αφήγηση  σε μάθημα φιλολογικό της Β και Γ τάξης, για τη μετανάστευση.

didakt-2.jpg,

didakt-1.jpg

 

 

Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα προγραμματισμού 2022-2023

codeweek 22 23

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητές της Α1 τάξης που προγραμμάτισαν (δημιούργησαν) το δικό τους παιχνίδι. Η δράση έγινε στο εργαστήριο πληροφορικής υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Τσελεπίδου Μαρίας. Οι μαθητές πειραματίστηκαν με τον προγραμματισμό, δημιούργησαν και διασκέδασαν παίζοντας το δικό τους παιχνίδι.

Ιστότοπος Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού:  https://codeweek.eu/

programweek 22 23

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Β τάξης

Τα τμήματα Β1 και Β3 της Β τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν την έκθεση «Φωτογραφίες της Δράμας και του υπέροχου κόσμου της», που διοργανώνει η ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ στην αναπαλαιωμένη καπναποθήκη του συγκροτήματος Αναστασιάδη στο πάρκο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας.

MARMARINO SPITI 8

petrino 3 22

petrino 2 22

petrino 22

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Βιβλίο επισκεπτών

European School Radio

 

safeinternet for kids

sch2

hamogelo.png

syneigoros_paidiou.JPG

sch gr

gpolitis

ypepth

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 140056

Scan-me για επικοινωνία

frame